Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Składniki
Dynię pokroić w kostkę. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec około 15 min w 180st.
Upieczoną dynię wystudzić i zblendować na jednolitą masę.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać stopniowo twaróg. Dodać budynie i dynię.
Herbatniki ułożyć ciasno na dnie blaszki. Mogą być również biszkopty. Blaszka nie większa niż 24x28
Masę serową wylać powoli na herbatniki. Piec ok.1,5 godz w piekarniku nagrzanym do 180st.