Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Składniki
Dynię pokroić w kostkę. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec około 15 min w 180st.
Upieczoną dynię wystudzić i zblendować na jednolitą masę.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać stopniowo twaróg. Dodać budynie i dynię.
Herbatniki ułożyć ciasno na dnie blaszki. Mogą być również biszkopty. Blaszka nie większa niż 24x28
Masę serową wylać powoli na herbatniki. Piec ok.1,5 godz w piekarniku nagrzanym do 180st.