Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny orzechowo czekoladowy sernik. Znika bardzo szybko.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 628
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 886
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 444
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 628
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 886
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 444
Składniki
Spód: Herbatniki wraz z orzechami rozdrabniamy blenderem dolewamy roztopione masło i wszystko łączymy razem. Powstały proszek przesypujemy do tortownicy i ugniatamy.
Ser powoli miksujemy z kremem, gdy już dobrze się połączy dodajemy po kolei po jednym jajku. Cały czas miksując. Na końcu dodajemy mąkę i jeszcze raz miksujemy. Całą masę wlewamy na herbatniki . Wyrównujemy. Ciasto pieczemy w 160 stopniach c 1 godzinę w kąpieli wodnej. Ja na dolnej półce ustawiam brytfannę z wodą a sernik piekę piętro wyżej. Piekarnik góra dół. Potem go studzę o dopiero polewam polewą.
Wszystkie składniki ciągle mieszając zagotowujemy. Na zimny sernik wylewam polewę rozprowadzam i na końcu układam na wierzchu czekoladki Ferrero rocher.