Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27321
Polecam, pychota.
Odsłon: 237
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 59
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27321
Polecam, pychota.
Odsłon: 237
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 59
Składniki
Margarynę zagotować z cukrem, dodać zmielony ser, podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia sera, dodać dwa jajka i energicznie mieszać, mąkę ziemniaczaną rozpuścić w odrobinie wody , wlać do sera, ciągle mieszając, na koniec dodać startą skórkę z cytryny, formę wyłożyć folią aluminiową, na spód ułożyć herbatniki, wlac gorący ser, wyrównać ułożyć drugą warstwę ciastek. Polewa: Do garnka dać pół kostki margaryny, cukier, śmietanę i kakao, mieszać , zagotować, zrobioną gorącą polewą zalać herbatniki, gdy polewa lekko wystygnie udekorować rodzynkami i startymi na tarku Michałkami. Sernik podawać na drugi dzień.