Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przypominam. Błyskawiczny sernik gotowany z mandarynkami.
Blaszka 18 X 27 cm.
Zmielony twaróg podgrzewać z dwoma rodzajami cukru i pokrojonym masłem.
Całość mieszać i podgrzewać do rozpuszczenia się masła i cukru.
Mleko dokładnie rozmieszać z budyniami i żółtkami.
Budyniową mieszankę wlać do gorącego twarogu.
Teraz cały czas mieszając podgrzewać do zgęstnienia masy.
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia.
Na dnie formy ułożyć :
- warstwę herbatników
-warstwę masy serowej
- warstwę herbatników
- warstwę masy serowej
- warstwę herbatników
- warstwę masy serowej
- warstwa herbatników
Ciasto schłodzić w lodówce co najmniej 60 minut, aż masa serowa dobrze się schłodzi.
Przygotować galaretkę wg. przepisu, ja część wody zastąpiłam syropem z mandarynek. Dokładnie przestudzić.
Odsączone z syropu mandarynki układać na schłodzonym serniku.
Płynną i lekko tężejącą galaretką polewamy sernik.
Ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 64
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 25
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 64
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 25
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Składniki
Blaszka 18 X 27 cm. Zmielony twaróg podgrzewać z dwoma rodzajami cukru i pokrojonym masłem. Całość mieszać i podgrzewać do rozpuszczenia się masła i cukru. Mleko dokładnie rozmieszać z budyniami i żółtkami. Budyniową mieszankę wlać do gorącego twarogu. Teraz cały czas mieszając podgrzewać do zgęstnienia masy. Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie formy ułożyć : - warstwę herbatników -warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwę herbatników - warstwę masy serowej - warstwa herbatników Ciasto schłodzić w lodówce co najmniej 60 minut, aż masa serowa dobrze się schłodzi. Przygotować galaretkę wg. przepisu, ja część wody zastąpiłam syropem z mandarynek. Dokładnie przestudzić. Odsączone z syropu mandarynki układać na schłodzonym serniku. Płynną i lekko tężejącą galaretką polewamy sernik. Ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Tort z galaretek.
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Tort z galaretek.
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 15
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 64