Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest bez spodu, mięciutki a zarazem bardzo wilgotny. Forma o wymiarach 28 x 23,5.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10478
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424080
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10478
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424080
Składniki
Jeżeli mamy grubo mielony ser biały to musimy go przemielić. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodać ser biały, wlać roztopione masło, wymieszać. Wsypać budyń, dodać śmietanę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Wylać na brytfankę i piec w temp. 180 st. C przez ok. 45 min, później skręcić na 160 st. C i dopiec do suchego patyczka. Jeżeli w trakcie pieczenia za bardzo nam się góra zacznie przypiekać, to można sernik przykryć folią aluminiową. Smacznego.