Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest bez spodu, mięciutki a zarazem bardzo wilgotny. Forma o wymiarach 28 x 23,5.
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4739
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102227
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2669
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4739
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102227
Składniki
Jeżeli mamy grubo mielony ser biały to musimy go przemielić. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodać ser biały, wlać roztopione masło, wymieszać. Wsypać budyń, dodać śmietanę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Wylać na brytfankę i piec w temp. 180 st. C przez ok. 45 min, później skręcić na 160 st. C i dopiec do suchego patyczka. Jeżeli w trakcie pieczenia za bardzo nam się góra zacznie przypiekać, to można sernik przykryć folią aluminiową. Smacznego.