Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki w wykonaniu i zawsze udany
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20699
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26392
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20699
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26392
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Składniki
Wykonanie spodu pod sernik ; Margarynę utrzeć z cukrem ,dodawać kolejno po jednym jajku wciąż ucierając .Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i łyżkę kwaśnej śmietany.Spód można zrobić też z połowy porcji będzie niższy
Sernik; Mleko ,śmietanę,olej ,cukier waniliowy,budyń i żółtka połączyć mikserem dodać ser i rozmiksować na jednolitą masę .Na koniec dodać białka ubite z cukrem pudrem i łyżką octu .Delikatnie połączyć z masą serową .Wylać na ciasto w temp.180 stopni ,60 minut -do 65 minut Porcja na dużą blachę 40x26