Do góry

Desery Przepis na:

Sernik inaczej-pyszny

Sernik inaczej-pyszny

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 4040

Dodano:

Odsłon: 11345

Bardzo szybki w wykonaniu i zawsze udany

Składniki

  • Spód kręcony pod sernik: 20 dkg mąki tortowej
  • 10 dkg kartoflanki
  • 20 dkg cukru
  • 1 masło lub margaryna
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sernik: 1 szkl cukru pudru
  • 1 wiaderko sera
  • 8 jajek
  • 1/4 l śmietany kwaśnej
  • 1 szkl mleka
  • 1/2 szkl oleju
  • 2 budynie śmietankowe
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie spodu pod sernik ;
    Margarynę utrzeć z cukrem ,dodawać kolejno po jednym jajku wciąż ucierając .Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i łyżkę kwaśnej śmietany.Spód można zrobić też z połowy porcji będzie niższy

  2. Sernik; Mleko ,śmietanę,olej ,cukier waniliowy,budyń i żółtka połączyć mikserem
    dodać ser i rozmiksować na jednolitą masę .Na koniec dodać białka ubite z cukrem pudrem i łyżką octu .Delikatnie połączyć z masą serową .Wylać na ciasto w temp.180 stopni ,60 minut -do 65 minut
    Porcja na dużą blachę 40x26

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń