Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Izaura , czyli pyszności jakich nasze podniebienie potrzebuje. Na pierwszy rzut oka ciasto może wydawać się pracochłonne i skomplikowane ale zapewniam was , że tak nie jest .
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 957
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 98
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 957
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 98
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puch , miksując na wysokich obrotach . Następnie dodać stopniowo miękkie masło miksować a następnie stopniowo dodawać twaróg oraz budyń . Dokładnie wymieszać. Margarynę + cukier + cukier waniliowy + kakao rozpuścić wymieszać do połączenia składników i zostawić do wystudzenia. Następnie do zimnej masy dodajemy żółtka , oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Z białek z odrobiną soli ubić sztywną pianę i na koniec dodać do naszej czekoladowej masy . Delikatnie mieszając połączyć pianę z ciastem . Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Na dno blachy wylewamy ciemne ciasto a na nie masę twarogową .
Widelcem można delikatnie miejscami zamieszać dwie masy , wtedy w czasie pieczenia część ciemnego ciasta bedzie na wierzchu . Pieczemy około 1h 10 minut w temperaturze 180 stopni. Aczkolwiek jak zawsze powtarzam . Należy sprawdzić przed końcem pieczenia np.za pomocą długiej wykałaczki czy ciasto jest przepieczone. Upieczone ciasto polewamy polewą. Przepis na polewę https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/polewa-czekoladowa.html