Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 128 Ocena: 787
Dodano: 10.03.2021
Odsłon: 11163
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Masa serowa:
Jajka utrzeć z cukrem na puch , miksując na wysokich obrotach . Następnie dodać stopniowo miękkie masło miksować a następnie stopniowo dodawać twaróg oraz budyń . Dokładnie wymieszać.
Margarynę + cukier + cukier waniliowy + kakao rozpuścić wymieszać do połączenia składników i zostawić do wystudzenia.
Następnie do zimnej masy dodajemy żółtka , oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.
Z białek z odrobiną soli ubić sztywną pianę i na koniec dodać do naszej czekoladowej masy . Delikatnie mieszając połączyć pianę z ciastem .
Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą.
Na dno blachy wylewamy ciemne ciasto a na nie masę twarogową .
Widelcem można delikatnie miejscami zamieszać dwie masy , wtedy w czasie pieczenia część ciemnego ciasta bedzie na wierzchu .
Pieczemy około 1h 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Aczkolwiek jak zawsze powtarzam . Należy sprawdzić przed końcem pieczenia np.za pomocą długiej wykałaczki czy ciasto jest przepieczone.
Upieczone ciasto polewamy polewą.
Przepis na polewę
https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/polewa-czekoladowa.html
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

dociekliwy 01 kwietniaZgłoś do usunięcia
Przepis na polewę pokazuje czekoladową, a na cieście jest biała Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 11 marcaZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

ewka16 10 marcaZgłoś do usunięcia
pysznie wygląda :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 10 marcaZgłoś do usunięcia
Serniczek zawsze i pod każdą postacią, pycha :)Tylko Leoncio by się przydał do szczęścia ;p Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz