Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik jabłkowy na spodzie z kruszonki"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Kruszonka: mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj resztę składników, utrzyj palcami. Masa: twaróg zmiel, utrzyj z żółtkami, cukrem i masłem. Budyń rozrób w mleku, dodaj do masy, wlej aromat, połącz. Białka ubij, dodaj do ciasta, połącz.
Mus: jabłka obierz, pokrój na plasterki. Zalej sokiem z cytryny, posyp cukrem, duś 5-8 minut. Ostudź. Kruszonkę rozsyp w blaszce (23 na 39 cm). Rozsmaruj mus jabłkowy, zalej masą serową. Piecz 60 minut w 180°C. Ostudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Źródło: Chwila dla Ciebie