idealny deser bez pieczenia polecam bardzo u mnie został od razu cały zjedzony ;)
sernik jagodowo-śmietankowy
Składniki
- Składniki na spód: 100 g ciastek maślanych
- 60 g masła
- Masa serowa: 700 g twarogu zmielonego dwukrotnie lub wiaderkowego
- 1 szklanka jagód
- 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody
- 3/4 szkl drobnego cukru
- mała śmietana kremówka
- 1 łyżka soku z cytryny
Składniki
- Składniki na spód: 100 g ciastek maślanych
- 60 g masła
- Masa serowa: 700 g twarogu zmielonego dwukrotnie lub wiaderkowego
- 1 szklanka jagód
- 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody
- 3/4 szkl drobnego cukru
- mała śmietana kremówka
- 1 łyżka soku z cytryny

Etapy przygotowania
Ciastka pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia; ja zawsze zapominam. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Twaróg zmiksować z cukrem. Dodać ubitą kremówką i sok z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła), cały czas miksując, by nie zrobiły się grudki.
Jagody zmiksować blenderem. Masę serową podzielić na 2 części. Białą wylać do tortownicy na ciasteczkowy spód i wstawic ponownie do lodówki.
Do drugiej dodać jagody i jeśli potrzeba dosłodzić. Następnie na masę białą wylać jagodową. Wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3351

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 199
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3351

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 199



Składniki
- Składniki na spód: 100 g ciastek maślanych
- 60 g masła
- Masa serowa: 700 g twarogu zmielonego dwukrotnie lub wiaderkowego
- 1 szklanka jagód
- 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody
- 3/4 szkl drobnego cukru
- mała śmietana kremówka
- 1 łyżka soku z cytryny
Ciastka pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia; ja zawsze zapominam. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Twaróg zmiksować z cukrem. Dodać ubitą kremówką i sok z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła), cały czas miksując, by nie zrobiły się grudki.
Jagody zmiksować blenderem. Masę serową podzielić na 2 części. Białą wylać do tortownicy na ciasteczkowy spód i wstawic ponownie do lodówki.
Do drugiej dodać jagody i jeśli potrzeba dosłodzić. Następnie na masę białą wylać jagodową. Wstawić do lodówki najlepiej na noc.