Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wygląda, idealnie smakuje :-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 611
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3768
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 327
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 595
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 611
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3768
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 327
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 595
Składniki
Spód ciasteczkowy: Herbatniki zmiksować w kielichu blendera dodać stopione masło i wymieszać do uzyskania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 20-21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać w dno formy i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Masa serowo-jagodowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jagody zmiksować w kielichu blendera na gładką masę. Jesli nie ma możliwości użycia kielicha, należy zmiksowac je blenderem ręcznym i przetrzeć przez sitko aby pozbyć się skórek. W misce umieścić wszystkie składniki. Zmiksować do połączenia; nie miksować zbyt długo. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać.
Piec w temperaturze 150ºC przez około 60 - 80 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Sernik wyjąć z piekarnika, delikatnie wyłożyć śmietankową polewę (wszystkie składniki na polewę dokładnie wymieszać), wyrównać i piec jeszcze 10 minut. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin.
Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpnięty z bloga Moje Wypieki