Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest zrobiony z jogurtów greckich z dodatkiem musu borówkowego.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15050
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45094
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15050
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45094
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Składniki
Składniki przygotowujemy wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Na początek przygotowujemy spód herbatnikowy. Masło rozpuszczamy w rondelku. Herbatniki mielimy w rozdrabniaczu. Następnie zmielone herbatniki łączymy z rozpuszczonym masłem i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy o średnicy 26 cm równomiernie wylepiamy herbatnikową masą. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Teraz czas na masę jogurtowo-borówkową. Do rondelka wlewamy mleko i wsypujemy żelatynę odstawiamy na chwilkę aby się namoczyła. Potem mleko podgrzewamy i rozpuszczamy dokładnie żelatynę (nie gotujemy), odstawiamy do wystudzenia. Borówki przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy na mus, odstawiamy. Jogurt przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy aż się rozpuści. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy aby składniki się połączyły. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy zmiksowane borówki. Z lodówki wyjmujemy tortownicę. Na schłodzony spód wykładamy 5 łyżek masy jogurtowej z borówką a potem 4 łyżki masy jogurtowej aż do wyczerpania masy. Tortownicę wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Galaretkę rozpuszcamy w 400 ml wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy masa jogurtowo-borówkowa stężeje na wierzchu układamy borówki. Zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki do stężeSerniczek pycha!!!! SMACZNEGO!!!!nia.