Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak sernik, a jeszcze jak dodać do niego trochę kajmaku takiego gotowego z puszki toż to niebo w gębie. Dla mnie bomba ........kaloryczna też.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3001
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3001
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Spód: Herbatniki zmielić lub mocno pokruszyć przy pomocy wałka lub tłuczka. 2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. 3.Masło rozpuścić w rondelku. Wystudzić. 4.Herbatniki, czekoladę i masło połączyć do uzyskania konsystencji mokrego piasku. 5.Wyłożyć mocno dociskając dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa: Ser, żółtka, śmietankę, suchy budyń, kaszę mannę i pastę waniliową dobrze razem zmiksować. 7.Delikatnie na bardzo małych obrotach dodać ubite białka. 8.Masę pozdzielić na dwie części. 9.Do jednej części dodać 3/4 puszki masy kajmakowej. Zmiksować ale nie dokładnie. Dobrze jak zostaną miejscami nierozmieszane kawałeczki kajmaku. 10.Wykładać na wcześniej przygotowany spód kolejno masę białą i kajmakową.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C około 1,5 godziny. 12.Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na około pół godziny, później uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do całkowitego wystudzenia. 13.Na wystudzonym serniku rozsmarować resztę masy kajmakowej