Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak sernik, a jeszcze jak dodać do niego trochę kajmaku takiego gotowego z puszki toż to niebo w gębie. Dla mnie bomba ........kaloryczna też.
Spód:
Herbatniki zmielić lub mocno pokruszyć przy pomocy wałka lub tłuczka.
2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić.
3.Masło rozpuścić w rondelku. Wystudzić.
4.Herbatniki, czekoladę i masło połączyć do uzyskania konsystencji mokrego piasku.
5.Wyłożyć mocno dociskając dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa:
Ser, żółtka, śmietankę, suchy budyń, kaszę mannę i pastę waniliową dobrze razem zmiksować.
7.Delikatnie na bardzo małych obrotach dodać ubite białka.
8.Masę pozdzielić na dwie części.
9.Do jednej części dodać 3/4 puszki masy kajmakowej. Zmiksować ale nie dokładnie. Dobrze jak zostaną miejscami nierozmieszane kawałeczki kajmaku.
10.Wykładać na wcześniej przygotowany spód kolejno masę białą i kajmakową.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C około 1,5 godziny.
12.Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na około pół godziny, później uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do całkowitego wystudzenia.
13.Na wystudzonym serniku rozsmarować resztę masy kajmakowej
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 454
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1896
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 146
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 454
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1896
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 146
Składniki
Spód: Herbatniki zmielić lub mocno pokruszyć przy pomocy wałka lub tłuczka. 2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. 3.Masło rozpuścić w rondelku. Wystudzić. 4.Herbatniki, czekoladę i masło połączyć do uzyskania konsystencji mokrego piasku. 5.Wyłożyć mocno dociskając dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa: Ser, żółtka, śmietankę, suchy budyń, kaszę mannę i pastę waniliową dobrze razem zmiksować. 7.Delikatnie na bardzo małych obrotach dodać ubite białka. 8.Masę pozdzielić na dwie części. 9.Do jednej części dodać 3/4 puszki masy kajmakowej. Zmiksować ale nie dokładnie. Dobrze jak zostaną miejscami nierozmieszane kawałeczki kajmaku. 10.Wykładać na wcześniej przygotowany spód kolejno masę białą i kajmakową.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C około 1,5 godziny. 12.Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na około pół godziny, później uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do całkowitego wystudzenia. 13.Na wystudzonym serniku rozsmarować resztę masy kajmakowej
Przepisy Desery
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Desery
Lody śmietankowe własnej roboty
Desery
Leśny mech
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Niewielkie placuszki serowe do przygotowania w ekspresowym tempie. Polane sos...
Odsłon: 84
Lody śmietankowe własnej roboty
Kremowe, puszyste lody śmietankowe, które bez problemu odtworzycie w swojej k...
Odsłon: 115