Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak sernik, a jeszcze jak dodać do niego trochę kajmaku takiego gotowego z puszki toż to niebo w gębie. Dla mnie bomba ........kaloryczna też.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Składniki
Spód: Herbatniki zmielić lub mocno pokruszyć przy pomocy wałka lub tłuczka. 2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. 3.Masło rozpuścić w rondelku. Wystudzić. 4.Herbatniki, czekoladę i masło połączyć do uzyskania konsystencji mokrego piasku. 5.Wyłożyć mocno dociskając dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa: Ser, żółtka, śmietankę, suchy budyń, kaszę mannę i pastę waniliową dobrze razem zmiksować. 7.Delikatnie na bardzo małych obrotach dodać ubite białka. 8.Masę pozdzielić na dwie części. 9.Do jednej części dodać 3/4 puszki masy kajmakowej. Zmiksować ale nie dokładnie. Dobrze jak zostaną miejscami nierozmieszane kawałeczki kajmaku. 10.Wykładać na wcześniej przygotowany spód kolejno masę białą i kajmakową.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C około 1,5 godziny. 12.Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na około pół godziny, później uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do całkowitego wystudzenia. 13.Na wystudzonym serniku rozsmarować resztę masy kajmakowej