Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-08-2020
Sernik Kakaowy - uproszczony Sernik Warszawski
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1772
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1543
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1513
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1772
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1543
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1513
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1861
Składniki
Do miski Przekładamy wszystkie składniki na ciasto. Mieszamy, ciasto będzie taką sypką kruszonką i taka powinna być. Odłożyć dwie garści do osobnej miseczki i odkładamy na bok. Pozostałe ciasto wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. ( u mnie 25x35 cm). Ciasto dociskamy do dna blaszki, aż ładnie się połączy. Spód ciasta wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez 10 minut. W tym czasie przygotujemy masę serową. W misce krótko miksujemy żółtka, biała oraz cukier, dodajemy roztopione i przestudzone masło, mąkę ziemniaczaną i ponownie, krótko miksujemy. Dodajemy partiami twaróg i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Przygotowaną masę serową przekładamy do podpieczony spod ciasta. Na koniec posypać odłożoną kruszonką kakaową. Pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Smacznego!