Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z brzoskwiniami i nutą kawy. Sernik wyszedł pyszny.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 395
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 435
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 395
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 435
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem, serkiem i jajkiem. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać . Rozsmarować na blaszkę (34x38)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa serowa- Żółtka z 1/2 cukru, zmiksować. Dodać ser , jogurt i przesiane budynie, zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Bezę wkręcić do sera.Połowę masy wyłożyć na surowe ciasto.
Kawę zaparzyć,pocukrować i ostudzić. Tak samo zaparzyć cappuccino, bez słodzenia, i ostudzić. Resztę masy serowej podzielić na dwie części. Do jednej domieszać kawę i utartą czekoladę. Do drugiej dodać, cappuccino i orzechy. Kłaść na przemian, kupkami na białym serze.
Powkładać cząstki brzoskwiń
Piec ok. 60-70 min. w 175*. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem, albo polać lukrem cytrynowym w esy-floresy. Pyszny byłby też zalany tężejącą jakąś galaretką. Kroić aż stężeje.