Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z brzoskwiniami i nutą kawy. Sernik wyszedł pyszny.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2271
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 146
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2271
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 146
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem, serkiem i jajkiem. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać . Rozsmarować na blaszkę (34x38)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa serowa- Żółtka z 1/2 cukru, zmiksować. Dodać ser , jogurt i przesiane budynie, zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Bezę wkręcić do sera.Połowę masy wyłożyć na surowe ciasto.
Kawę zaparzyć,pocukrować i ostudzić. Tak samo zaparzyć cappuccino, bez słodzenia, i ostudzić. Resztę masy serowej podzielić na dwie części. Do jednej domieszać kawę i utartą czekoladę. Do drugiej dodać, cappuccino i orzechy. Kłaść na przemian, kupkami na białym serze.
Powkładać cząstki brzoskwiń
Piec ok. 60-70 min. w 175*. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem, albo polać lukrem cytrynowym w esy-floresy. Pyszny byłby też zalany tężejącą jakąś galaretką. Kroić aż stężeje.