Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla miłośników kokosu, Malibu i batoników Bounty :-)
Spód: Herbatniki zmielić w malakserze na piasek (lub włożyć do woreczka i utrzeć wałkiem). Masło stopić. W misce wymieszać zmielone herbatniki, wiórki, migdały i masło do utworzenia "mokrego piasku". Tortownicę (u mnie 25cm - może być mniejsza, wtedy sernik będzie wyższy) posmarować tłuszczem, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Powstałą mieszankę wysypać do tortownicy, ugnieść łyżką i wstawić do lodówki na ok. 20 min. Następnie piec w temp. 180 stopni ok. 12-13 min.
Masa twarogowa: Twaróg utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i likierem na gładki krem. Jajka roztrzepać w osobnej misce widelcem lub trzepaczką, wlać do masy serowej i ubijać krótko, do połączenia składników. Dodać budyń i mąkę ziemniaczaną, chwilę ubijać. Dodać wiórki i wymieszać łyżką. Masę przelać na przestudzony spód ciasteczkowy i piec ok. 50 min. w temp. 180. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a po całkowitym wystudzeniu wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Polewa. smietankę podgrzać, nie doprowadzić do wrzenia. dodać do niej połamane czekolady, zestawić z palnika i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Polać nią sernik, wyrównać, schłodzic ok. 2 godz. w lodówce. Smacznego :-)
pysznie rozpływający się w ustach sernik z nutką kokosu i orzechów
Odsłon: 26457
Przepis dnia
Przepis dnia
Pyszny i łatwy w przygotowaniu sernik z mlekiem kokosowym i dżemem z czereśni...
Odsłon: 4218
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 427
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 253
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 283
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 427
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 253
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 283
Składniki
Spód: Herbatniki zmielić w malakserze na piasek (lub włożyć do woreczka i utrzeć wałkiem). Masło stopić. W misce wymieszać zmielone herbatniki, wiórki, migdały i masło do utworzenia "mokrego piasku". Tortownicę (u mnie 25cm - może być mniejsza, wtedy sernik będzie wyższy) posmarować tłuszczem, spód wyłożyć papierem do pieczenia. Powstałą mieszankę wysypać do tortownicy, ugnieść łyżką i wstawić do lodówki na ok. 20 min. Następnie piec w temp. 180 stopni ok. 12-13 min.
Masa twarogowa: Twaróg utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i likierem na gładki krem. Jajka roztrzepać w osobnej misce widelcem lub trzepaczką, wlać do masy serowej i ubijać krótko, do połączenia składników. Dodać budyń i mąkę ziemniaczaną, chwilę ubijać. Dodać wiórki i wymieszać łyżką. Masę przelać na przestudzony spód ciasteczkowy i piec ok. 50 min. w temp. 180. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a po całkowitym wystudzeniu wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Polewa. smietankę podgrzać, nie doprowadzić do wrzenia. dodać do niej połamane czekolady, zestawić z palnika i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Polać nią sernik, wyrównać, schłodzic ok. 2 godz. w lodówce. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 283
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 427