Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik kokosowy z lekką bezą"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32581
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 335
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32581
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 335
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj 1 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia 10 dag wiórków, jajko i 20 dag masła. Zagnieć ciasto. Uformuj kulę. Zawiń w folię. Włóż do lodówki na 30 minut.
Pozostałe jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z resztą masła, 1/2 szkl. cukru i drugim cukrem waniliowym. Dodaj ser, budyń i pozostałe wiórki. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep spód blachy wyłożonej pergaminem. Rozsmaruj masę serową. Białka ubij z resztą cukru. Wyłóż na wierzch sernika. Piecz go godzinę w 175 st. Ciasto udekoruj np. cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina