Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik kokosowy z lekką bezą"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj 1 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia 10 dag wiórków, jajko i 20 dag masła. Zagnieć ciasto. Uformuj kulę. Zawiń w folię. Włóż do lodówki na 30 minut.
Pozostałe jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z resztą masła, 1/2 szkl. cukru i drugim cukrem waniliowym. Dodaj ser, budyń i pozostałe wiórki. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep spód blachy wyłożonej pergaminem. Rozsmaruj masę serową. Białka ubij z resztą cukru. Wyłóż na wierzch sernika. Piecz go godzinę w 175 st. Ciasto udekoruj np. cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina