Do góry

Desery Przepis na:

Sernik kokosowy z malinami

Sernik kokosowy z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6687

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Sernik kokosowy z malinami"

Składniki

  • 35 dag malin
  • 1 cytryna
  • 4 jajka
  • 12
  • 5 dag białego cukru
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • szczypta soli
  • 75 dag mielonego twarogu
  • 125 ml mleka kokosowego
  • 1 i 1/2 torebki budyniu wanilinowego (na 500 ml mleka)
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • tłuszcz do tortownicy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ok. 90 minut.

  2. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha, zetrzeć z niej skórkę. Jajka ubić ze szczyptą soli, białym cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodać skórkę cytrynową i mleko kokosowe. Porcjami dokładać twaróg. Do masy serowej wsypać proszek budyniowy i dobrze całość wymieszać mikserem.

  3. Tortownicę o śr. 24 cm posmarować tłuszczem. Na spodzie rozsmarować połowę masy serowej. Posypać ją 30 dag malin i przykryć resztą masy serowej. Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Po 60-65 minutach pieczenia wierzch sernika posypać wiórkami kokosowymi oraz brązowym cukrem. Piec jeszcze 15 minut. Wystudzony sernik udekorować pozostałymi malinami.

  4. Masa serowa niestety lubi opaść. By temu zapobiec, trzymaj upieczony sernik jeszcze przynajmniej 30 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń