Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny i puszysty kremówkowy sernik na zimno z ciastkami w stylu oreo
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22335
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13770
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43270
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 530
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 453
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22335
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13770
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43270
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 530
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 453
Składniki
Tortownicę wykładam papierem do pieczenia.<br /> <br /> Ciastka wrzucam do plastikowej torebki. Tłukę wałkiem. Rozwałkowuję na miazgę. Wysypuję na dno tortownicy. Masło roztapiam. Zalewam pokruszone ciastka. Mieszam i dociskam, tak, aby powstał zwarty, wyrównany spód. Wkładam do lodówki.
Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno. Wkładam do lodówki. Żelatynę zalewam wodą. Czekam około 5 minut, aż napęcznieje. Podgrzewam do rozpuszczenia. Uważam, żeby nie zagotować /jak się zagotuje, to wyrzucam, bo traci właściwości żelujące/. Ciastka kruszę na drobne, nieregularne kawałki. Ser homogenizowany mieszam z cukrami, solą, miękkim masłem i sokiem cytrynowym. Dodaję przestudzoną żelatynę. Miksuję. Mieszam z kremówką do momentu uzyskania jednorodnej masy. Dodaję ciastka. Mieszam szpatułą. Przekładam masę schłodzony kakaowy spód. Wstawiam na kilka godzin do lodówki /najlepiej na noc/.