Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy przepis na sernik pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Sernik podbił serca mojej rodzinki. Mimo, że przepisów na sernik jest dużo ten na pewno podbije wasze serca.
Biszkopty przyciąć na wysokość tortownicy.
Na samym początku przygotować galaretki.
Do każdej galaretki użyć połowę wymaganej wody (na 1 galaretkę 250 ml. wody).
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, do utartej masy cały czas ucierając dodawać porcjami ser wymieszać.
Ser połączyć z rozpuszczoną żelatyną, następnie podzielić na trzy części. Każdą część połączyć z ostudzoną galaretką.
Tortownicę wysmarować leciutko tłuszczem i wyłożyć biszkoptami , pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy.
Na biszkopty wylać masę serową z zieloną galaretką ułożyć truskawki, następnie masę serową z żółtą galaretką i znowu truskawki no i na górę masę serową z czerwoną galaretką wyrównać i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Po wyjęciu górę polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować całymi truskawkami.
Smacznego.
Czas przygotowania około 60 minut + czas schładzania
Tortownica o średnicy 25/25 cm.
Przepis dnia
Moja szachownica jest inna, niezwykle lekka i smakuje pawie jak wuzetka. Skła...
Odsłon: 34272
Ciasto na zimno, bez pieczenia
Odsłon: 3813
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 91
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 865
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 202
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 28
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 191
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 91
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 865
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 202
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 28
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 191
Składniki
Biszkopty przyciąć na wysokość tortownicy. Na samym początku przygotować galaretki. Do każdej galaretki użyć połowę wymaganej wody (na 1 galaretkę 250 ml. wody). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, do utartej masy cały czas ucierając dodawać porcjami ser wymieszać. Ser połączyć z rozpuszczoną żelatyną, następnie podzielić na trzy części. Każdą część połączyć z ostudzoną galaretką. Tortownicę wysmarować leciutko tłuszczem i wyłożyć biszkoptami , pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy. Na biszkopty wylać masę serową z zieloną galaretką ułożyć truskawki, następnie masę serową z żółtą galaretką i znowu truskawki no i na górę masę serową z czerwoną galaretką wyrównać i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po wyjęciu górę polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować całymi truskawkami. Smacznego. Czas przygotowania około 60 minut + czas schładzania Tortownica o średnicy 25/25 cm.
Przepisy Desery
Desery
Kwiaty w galarecie
Desery
Mini słodkie torciki
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Kwiaty w galarecie
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 23
Mini słodkie torciki
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 28