Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy przepis na sernik pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Sernik podbił serca mojej rodzinki. Mimo, że przepisów na sernik jest dużo ten na pewno podbije wasze serca.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117873
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8301
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3085
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2019
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1492
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117873
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8301
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3085
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2019
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1492
Składniki
Biszkopty przyciąć na wysokość tortownicy. Na samym początku przygotować galaretki. Do każdej galaretki użyć połowę wymaganej wody (na 1 galaretkę 250 ml. wody). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, do utartej masy cały czas ucierając dodawać porcjami ser wymieszać. Ser połączyć z rozpuszczoną żelatyną, następnie podzielić na trzy części. Każdą część połączyć z ostudzoną galaretką. Tortownicę wysmarować leciutko tłuszczem i wyłożyć biszkoptami , pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy. Na biszkopty wylać masę serową z zieloną galaretką ułożyć truskawki, następnie masę serową z żółtą galaretką i znowu truskawki no i na górę masę serową z czerwoną galaretką wyrównać i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po wyjęciu górę polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować całymi truskawkami. Smacznego. Czas przygotowania około 60 minut + czas schładzania Tortownica o średnicy 25/25 cm.