Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i pyszny sernik , który wykona każdy.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5968
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 452
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5968
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 452
Składniki
Blaszkę 35 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Herbatnik jasny posmarować kremem, przykryć drugim. Ułożyć w blaszce.
Podobnie postąpić z herbatnikiem ciemnym, tak postępować aż do wyczerpania składników.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć, śmietanę ubić na sztywno, dodać sok wyciśnięty z połowy limonki, ser oraz tężejącą galaretkę. Wymieszać i wyłożyć na ciasto.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Pozostałą limonkę sparzyć gorącą wodą, pokroić w plastry i ułożyć na cieście. Zalać tężejącą galaretką.
Schłodzić w lodówce około 5 godzin. Pokroić na porcje.