Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszystko razem smakuje wyśmienicie
Mikser,miska, łopatka,garnek,malakser Blaszka do pieczenia 25 cm
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3829
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414665
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2373
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3829
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414665
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2373
Składniki
Ciasteczka zmielić,masło rozpuścić. Połączysz składniki i przesypać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Uformować spód. Blaszkę włożyć do lodówki.
Jajka - białka oddzielić od żółtek. W osobnych miskach ubić na sztywno białka i śmietanę. W dużej misce ubijamy na jasną masę żółtka i cukier. Następnie dodaje opakowanie budyniu i ubitą śmietanę. Miksuję i dodaje na dwa razy ser,za każdym razem miksując. Dodaje kopiasta łyżeczkę kremu Lotus i 2 łyżki mąki, miksuję. Na sam koniec dodaje ubite białka i nam najniższych obrotach łącze składniki. Masę przelewa do formy.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni 30 minut następnie zmniejszamy temperaturę i pieczemy jeszcze 45 minut w temperaturze 160 stopni. Po upieczeniu zostawić sernik na 20 minut w zamkniętym piekarniki po tym czasie delikatnie uchylić drzwiczki. Zimny sernik wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wierzch sernika smaruje resztą kremu i posypuję ciasteczkami. Jest mega pyszny