Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszystko razem smakuje wyśmienicie
Mikser,miska, łopatka,garnek,malakser Blaszka do pieczenia 25 cm
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Składniki
Ciasteczka zmielić,masło rozpuścić. Połączysz składniki i przesypać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Uformować spód. Blaszkę włożyć do lodówki.
Jajka - białka oddzielić od żółtek. W osobnych miskach ubić na sztywno białka i śmietanę. W dużej misce ubijamy na jasną masę żółtka i cukier. Następnie dodaje opakowanie budyniu i ubitą śmietanę. Miksuję i dodaje na dwa razy ser,za każdym razem miksując. Dodaje kopiasta łyżeczkę kremu Lotus i 2 łyżki mąki, miksuję. Na sam koniec dodaje ubite białka i nam najniższych obrotach łącze składniki. Masę przelewa do formy.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni 30 minut następnie zmniejszamy temperaturę i pieczemy jeszcze 45 minut w temperaturze 160 stopni. Po upieczeniu zostawić sernik na 20 minut w zamkniętym piekarniki po tym czasie delikatnie uchylić drzwiczki. Zimny sernik wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wierzch sernika smaruje resztą kremu i posypuję ciasteczkami. Jest mega pyszny