Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik marmurkowy, dwukolorowy, kakaowo - waniliowy, lekki i puszysty. Polecam!
Spód: herbatniki łączymy z cukrem, kakao i masłem, dokładnie mieszamy. Powstałą masą wylepiamy dno tortownicy. Spód podpiekamy około 10 minut w 180 stopniach i odkładamy do przestudzenia.
Masa: ser ucieramy z 3/4 szklanki cukru, dodajemy mąkę (budyń), olej, jajka, śmietanę i ekstrakt. Masę serową rozdzielamy na 2 części w proporcjach 2/3 i 1/3. Do mniejszej części dodajemy resztę cukru i 2 łyżki kakao, miksujemy.
Podpieczony spód smarujemy cienko jasną masą serową. Następnie wrzucamy kilka kleksów masy kakaowej i ponownie warstwę jasnej masy i tak do wyczerpania składników. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 30-40 minut. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem.
Marmurkowy sernik na zimno to moja kolejna wariacja na temat sernika na zimno...
Odsłon: 514
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 177
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 40
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 95
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 82
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 84
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 177
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 40
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 95
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 82
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 84
Składniki
Spód: herbatniki łączymy z cukrem, kakao i masłem, dokładnie mieszamy. Powstałą masą wylepiamy dno tortownicy. Spód podpiekamy około 10 minut w 180 stopniach i odkładamy do przestudzenia.
Masa: ser ucieramy z 3/4 szklanki cukru, dodajemy mąkę (budyń), olej, jajka, śmietanę i ekstrakt. Masę serową rozdzielamy na 2 części w proporcjach 2/3 i 1/3. Do mniejszej części dodajemy resztę cukru i 2 łyżki kakao, miksujemy.
Podpieczony spód smarujemy cienko jasną masą serową. Następnie wrzucamy kilka kleksów masy kakaowej i ponownie warstwę jasnej masy i tak do wyczerpania składników. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 30-40 minut. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 154
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 68