Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik marmurkowy z malinami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na ok. 60 min. Ciastem wylep dno oraz boki torto wnicy. Piecz ok. 10 min w temp. 160°C.
40 dag malin zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Do 1 szklanki zimnej wody wsyp mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Wlej do musu malinowego, wsyp cukier wanilinowy, podgrzewaj aż lekko zgęstnieje. Kilka łyżek musu odłóż. Do margaryny dodaj oba cukry, utrzyj mikserem. Dodawaj po jednym jajku oraz twaróg i proszek budyniowy.
Na podpieczony spód wylej masę serową, a na nią mus malinowy. Następnie masę serową oraz mus, wymieszaj widelcem. Piecz 45-50 min w temp. 180°C. Przed podaniem udekoruj kleksami bitej śmietany, odłożonym musem i malinami.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 580 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie