Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na cynamonowym spodzie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Spód: masło stop, przestudź. Krakersy pokrusz. Okruszki wymieszaj z masłem, mielonymi orzechami, kakao i cynamonem. Tortownicę (o śr. 26 cm) wyłóż pergaminem, spód wylep przygotowaną masą.
Masa serowa: masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka połącz z masą maślaną. Następnie małymi porcjami domieszaj twaróg. Dosyp proszek budyniowy. Białka ubij na sztywno, delikatnie domieszaj do masy serowej. Przełóż ją do przygotowanej tortownicy.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godziny. Po wystudzeniu sernik posmaruj lekko podgrzaną konfiturą i posyp orzechami oraz czekoladowymi kropelkami.Źródło: Tina