Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, klasyczny sernik na herbatnikach. Sycący oblany śmietaną i startą czekoladą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Do miski dodajemy ser, śmietanę, cukry, jajka, żółtka, mąki oraz aromat. Miksujemy bardzo krótko jedynie do połączenia się składników w innym przypadku sernik nadmiernie napowietrzymy co doprowadzi do jego wyrośnięcia ale potem równie szybko opadnie.
Tortownice 23 m bądź blaszkę smarujemy na dnie masłem a następnie układamy herbatniki. Wcześniej przygotowaną masę wylewamy na herbatniki.
Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 50 minut. Gotowy sernik powinien być sprężysty na wierzchu i ścięty. Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i wylewamy na wierzch sernika. Pieczemy jeszcze 10 min. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy na kolejne 10 min. Po tym czasie otwieramy piekarnik i zostawiamy sernik do wystudzenia. Na koniec dekorujemy startą mleczną czekoladą.