Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3826
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 44
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3306
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3826
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 44
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3306
Składniki
Kruszonka: z masła, cukru, mąki i orzechów zagnieć ciasto. Włóż je do woreczka foliowego, lekko zamroź.
Ciasto: mąkę przesiej z solą i proszkiem. Posiekaj z zimnym masłem. Dodaj ugotowane żółtka przetarte przez sitko, surowe żółtko, cukier i śmietanę. Zagnieć ciasto. Schłodź je w lodówce.
Masa: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na pianę. Żółtka utrzyj z cukrem i stopniowo dodawanym twarogiem. Domieszaj budyń i białka. Maliny osącz. Ciastem wyłóż tortownicę. Nałóż maliny i masę serową. Kruszonkę zetrzyj, ciasteczka pokrusz. Posyp ciasto. Piecz 70 minut w 180°C.Źródło: Naj