Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na piernikach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
czas 40 min; porcja – 270 kcal, cena 1,80 zł
Serek homogenizowany przełóż do wysokiego naczynia. Galaretkę rozpuść w połowie przewidzianej na opakowaniu ilości wody. Gdy ostygnie, wlej ją do naczynia z serkiem i zmiksuj na gładką masę.
Małą podłużną formę (tzw. keksówkę) wyłóż folią spożywczą. Rozłóż 1/3 pierniczków (lub ciastek imbirowych). Nałóż połowę masy serowej i kolejną warstwę ciastek. Przykryj resztą masy serowej oraz pierniczków. Ciastka lekko wciśnij. Foremkę wstaw na kilka godzin do lodówki.
Rabarbar oczyść, pokrój. Wrzuć do garnka, zalej wodą. Dodaj cukier. Gotuj 15 minut. Schłodzony sernik wyjmij z formy (pomagaj sobie, ciągnąc za kawałki folii), obłóż rabarbarem. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety