Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na piernikach

Sernik na piernikach

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Sernik na piernikach"

Składniki

  • 50 dag serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 op. galaretki cytrynowej
  • 24 pierniczki lub ciastka imbirowe
  • 3-4 łodygi rabarbaru
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik na piernikach

Przygotowanie

  1. czas 40 min; porcja – 270 kcal, cena 1,80 zł

  2. Serek homogenizowany przełóż do wysokiego naczynia. Galaretkę rozpuść w połowie przewidzianej na opakowaniu ilości wody. Gdy ostygnie, wlej ją do naczynia z serkiem i zmiksuj na gładką masę.

  3. Małą podłużną formę (tzw. keksówkę) wyłóż folią spożywczą. Rozłóż 1/3 pierniczków (lub ciastek imbirowych). Nałóż połowę masy serowej i kolejną warstwę ciastek. Przykryj resztą masy serowej oraz pierniczków. Ciastka lekko wciśnij. Foremkę wstaw na kilka godzin do lodówki.

  4. Rabarbar oczyść, pokrój. Wrzuć do garnka, zalej wodą. Dodaj cukier. Gotuj 15 minut. Schłodzony sernik wyjmij z formy (pomagaj sobie, ciągnąc za kawałki folii), obłóż rabarbarem. Posyp cukrem pudrem.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń