Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na podłużnych biszkoptach

Sernik na podłużnych biszkoptach

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5440

Dodano:

Odsłon: 1318

Na nadchodzący sezon truskawkowy propozycja sernika na zimno ;)

Składniki

  • biszkopty podłużne 12-14 szt
  • ser biały naturalny z wiaderka 500 g
  • jogurt grecki 270 g
  • cukier puder 100 g
  • żelatyna 15 g
  • woda zimna 4 łyżki Lubię
  • woda gorąca 500 ml Lubię
  • truskawki świeże 400 g
  • likier amaretto 70 ml Lubię
  • galaretka owoce leśne 1 szt
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik na podłużnych biszkoptach

Przygotowanie

  1. Dno okrągłej formy wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać biszkopty. Ser zmiksować z cukrem pudrem i jogurtem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masy serowej stale miksując wlać likier i zahartowaną żelatynę. Gotową masę przelać na biszkopty i ciasto schować do lodówki na ok. 45 min.

  2. Następnie na wierzchu poukładać plasterki umytych i osuszonych truskawek. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Gdy galaretka zacznie tężeć przelać na truskawki. Ciasto schować do lodówki na całą noc.

  3. Następnie wyciągnąć z formy i zajadać :)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń