Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu. Przepis na tortownicę 24 cm
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Składniki
Dno tortownicy wyłożyłem biszkoptami. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki ,wymieszałem z serem ,cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Czekoladę rozpuściłem w kąpieli wodnej ,dodałem śmietankę i wymieszałem z masą serową. Żelatynę rozpuściłem w gorącej wodzie ,jak ostygła dodałem do sera i dokładnie wymieszałem. Masę wstawiłem na pół godziny do lodówki ,po czym przelałem do tortownicy. Ponownie wstawiłem do lodówki ,żeby stężała. Galaretki zrobiłem wg przepisu na opakowaniu (w mniejszej ilości gorącej wody). Wstawiłem do lodówki na pół godziny ,po czym wylałem na wierzch sernika. Całość chłodziłem w lodówce do stężenia.