Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 101

To sernik, który powstał przy okazji robienia innego.

Składniki

  • Galaretka o smaku cytrynowym
  • Twaróg mielony 1 kg
  • Woda
  • Biszkopty
  • Maliny (do ozdoby)
  • Czekolada mleczna (do ozdoby)
  • Makaroniki (do ozdoby)
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 2 opakowania galaretki dokładnie wymieszać z 500 ml wody. Zmiksować z twarogiem. Na dnie formy ułożyć biszkopty. Uwaga! Biszkopty mają „pływać". Wsadzić do lodówki na 3-4 godz.

  2. Czekoladę rospuścić w kąpieli wodnej i nakładać na ciasto jak „lody". Udekorować makaroniki i malinami.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń