Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3073
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3073
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Twaróg zmielić lub kupić gotowy do ciast (ja jestem za tą drugą wersją:)) Do twarogu dodać cukier i dokładnie wymieszać.
Przygotować galaretkę - 2 opakowania na jedną porcję wody. Może być galaretka cytrynowa, ale to już zależy od gustu, można sobie dobierać wedle uznania smaki galaretek.
Tak przygotowaną galaretkę wlewamy do masy twarogowej i mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.
Przygotowujemy drugi smak galaretki, wedle przepisu na opakowaniu (choć ja zazwyczaj daję odrobinę mniej wody). Na masie układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. I znowu wstawiamy do lodówki.