Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno na biszkopcie.

Sernik na zimno na biszkopcie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 619 Ocena: 3761

Dodano:

Odsłon: 3605

Dziś sobie wymyśliłam przepyszne ciasto, z miłą chęcią podam wam przepis bo naprawdę wyszło cudowne, broń boże nie przechwalam się bo ja nie z tych ale jak mi wyjdzie coś co sama wymyślę to aż serce się raduje. Z czystym sumieniem polecam to ciasto gorąco. Jest proste w wykonaniu a smak niebo w gębie tak to się mówi prawda. Kto raz go zrobi nie będzie mógł się oprzeć pokusie aby zrobić raz jeszcze.

Składniki

  • składniki na biszkopt : 2 jajka,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 0,5 szklanki mąki pszennej,
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • składniki na masę serową : 500 g twarogu z kostki,
  • 50 g margaryny tortowa,
  • 1 galaretka 75 g smak dowolny ( u mnie malinowa ),
  • 1 opakowanie śmietany śnieżka 60 g,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 0,5 szklanki mleka,
  • 3/4 szklanki wody.
  • dodatkowo : 1 puszka ananas w syropie 565 g,
  • 1 galaretka ( smak dowolny na wierzch ),
  • 3/4 szklanki wody.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik na zimno na biszkopcie.

Przygotowanie

  1. Do miski dodać jajka z cukrem i ubić mikserem na puszystą masę. Do ubitej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i również zmiksować do połączenia się masy jajecznej z mąką.

  2. Gotowe ciasto przelać do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 15 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Biszkopt studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, ostudzony wyjąć z papieru.

  3. Przygotować ananas lub inny owoc czyli odlać syrop od owoców. W międzyczasie ubić bitą śmietanę w pół szklanki mleka.

  4. Twaróg zmielić maszynką razem z margaryną, dodać cukier, zmiksować do połączenia się cukru z twarogiem. Następnie dodać ubitą śmietanę i również zmiksować dodać do ubitego twarogu ze śmietaną cztery pokrojone drobno krążki ananasa oraz zimna galaretkę.

  5. Wszystko razem zmiksować.

  6. Biszkopt przekroić na dwa placki. Jeden placek położyć w tortownicy do góry dnem, nasączyć go sokiem z ananasa.

  7. Na nasączony biszkopt wylać gotową masę serową.

  8. Przykryć drugim plackiem biszkopta również go nasączyć. Położyć całe plastry ananasa na nasączonym biszkopcie i zalać tężejącą się galaretką ( każdą galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody ).

  9. Gotowy sernik wstawić do lodówki aby stężał.

  10. Sama wymyśliłam i nie żałuję wyszedł przepyszny, polecam dla gości i nie tylko. Wszystkie fotki będą na moim blogu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń