Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na przepyszny serniczek na biszkoptach, który nie wymaga pracy tylko cierpliwości, bo trochę musi postać w lodówce. Bardzo prosty w przygotowaniu, każdy sobie z nim poradzi. Robi się go ekspresowo, więc tym bardziej zachęcam do spróbowania, bo serniczek jest przepyszny :-) Poniżej przepis na formę o średnicy 24 cm.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 328
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4724
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 111
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 328
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4724
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 111
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody i wystudzić aż zaczną delikatnie tężeć. Galaretkę krystaliczną razem z żelatyną rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wystudzić. Ananas przelać przez sitko, sok zostawić, wykorzystamy go do sernika. Następnie odłożyć 6 plastrów, a pozostałe pokroić na małe kawałki. Sok z ananasa wlać do galaretki krystalicznej, dokładnie wymieszać i odstawić. Do miski przełożyć serki homogenizowane i wlać zimną galaretkę krystaliczną, dokładnie wymieszać trzepaczką lub zmiksować. Dodać kawałki ananasa i wymieszać. Masę serową włożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Rant formy położyć na dużym płaskim talerzu. Na spód ułożyć biszkopty, zalać masą serową i z powrotem włożyć do lodówki na min. godzinę do całkowitego stężenia sernika. Następnie wyjąć, ułożyć na górę plastry ananasa i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Sernik włożyć do lodówki do całkowitego stężenia na min. godzinę, a najlepiej na całą noc. Rant formy delikatnie zdjąć i można podawać. Polecam, bo serniczek jest delikatny w smaku :-) SMACZNEGO!!!