Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na przepyszny serniczek na biszkoptach, który nie wymaga pracy tylko cierpliwości, bo trochę musi postać w lodówce. Bardzo prosty w przygotowaniu, każdy sobie z nim poradzi. Robi się go ekspresowo, więc tym bardziej zachęcam do spróbowania, bo serniczek jest przepyszny :-) Poniżej przepis na formę o średnicy 24 cm.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2488
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3126
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2782
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2488
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3126
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2782
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody i wystudzić aż zaczną delikatnie tężeć. Galaretkę krystaliczną razem z żelatyną rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wystudzić. Ananas przelać przez sitko, sok zostawić, wykorzystamy go do sernika. Następnie odłożyć 6 plastrów, a pozostałe pokroić na małe kawałki. Sok z ananasa wlać do galaretki krystalicznej, dokładnie wymieszać i odstawić. Do miski przełożyć serki homogenizowane i wlać zimną galaretkę krystaliczną, dokładnie wymieszać trzepaczką lub zmiksować. Dodać kawałki ananasa i wymieszać. Masę serową włożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Rant formy położyć na dużym płaskim talerzu. Na spód ułożyć biszkopty, zalać masą serową i z powrotem włożyć do lodówki na min. godzinę do całkowitego stężenia sernika. Następnie wyjąć, ułożyć na górę plastry ananasa i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Sernik włożyć do lodówki do całkowitego stężenia na min. godzinę, a najlepiej na całą noc. Rant formy delikatnie zdjąć i można podawać. Polecam, bo serniczek jest delikatny w smaku :-) SMACZNEGO!!!