Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3877

Dodano:

Odsłon: 14692

Ten sernik dwukolorowy podbił serca wszystkich :) To bardzo dobry deser i wyjątkowo łatwy do zrobienia...znika bardzo szybko. Jest bardzo delikatny w smaku...kakaowo-waniliowym. Już nie powiem , że na upały idealny;) Bardzo polecamy z mężem...pomimo iż ograniczamy w domu słodkie, w tym wypadku się nam nie udało:)

Składniki

  • biszkopty, 40 dkg serka homogenizowanego waniliowego, 1 jajko, 25 dkg masła, 10 dkg cukru, kakao, brzoskwinie, galaretka smaku b
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik na zimno z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem i z jajkiem na puszystą masę. Dodajemy serek homogenizowany i nadal ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Tortownicę wykładamy biszkoptami nasączonymi w kawie. Następnie wykładamy jedną masę a później drugą. Wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja daje zawsze mniej wody niż w przepisie. Gdy galaretka zaczyna tężeć wykładamy na sernik owoce i zalewamy galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniolywkuchni 05 sierpnia 2014 margaryna raczej nie:0 to robione bylo na malej dlatego wysoki. Mozna tez na normalnej bedzie nizszy

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

minnie 04 sierpnia 2014 Czy masło można zastąpić margaryną? Jakiej wielkości tortownica została użyta? Brzoskwinie na górze wyglądają jak rozkwitająca róża :) pięknie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń