Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 1356
Dodano: 05.06.2018
Odsłon: 9807
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Galaretkę przezroczystą zalewamy 250 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia.
Galaretkę owocową (kolorową) zalewamy 350 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia i stężenia.
Gdy galaretka przezroczysta będzie już zimna, ale wciąż płynna ubijamy śmietanę na sztywno (można dodać trochę cukru pudru, ale nie za dużo, bo sama galaretka też jest słodka). Ubitą śmietankę łączymy delikatnie z serkami i dodajemy galaretkę.
Całość dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
Dno tortownicy wykładamy folią spożywczą i układamy na nim biszkopty.
Do formy wlewamy masę serową i całość chowamy do lodówki.
Po 15-20 minutach na wierzchu ciasta układamy owoce - przekrojone na pół truskawki i maliny. Ponownie chłodzimy w lodówce.
Gdy owocowa galaretka będzie już delikatnie tężała, całość wylewamy na owoce.
Sernik chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki.
Smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 05 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Sernik, a zwłaszcza ten bez pieczenia, to coś dla mnie/nas :) Nigdy pieczenie ciach nam nie wychodziło, a te na zimno, zawsze się udają.Truskawek ci u nas dostatek tego roku i kilogramy codziennie na działce zbieramy, więc nie pozostaje nic innego, jak tylko zrobić taki sernik wg Twojego przepisu :D Odpowiedzi: 2 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz