Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z galaretkami

Sernik na zimno z galaretkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1094

Dodano:

Odsłon: 8587

Delikatny, puszysty sernik na zimno, składający się z czterech warstw.Trzy warstwy powstały z połączenia sera i galaretki, na wierzchu znajduje się galaretka z owocami. Sernik o średnicy 25 cm.

Składniki

  • Galaretki owocowe w różnych kolorach 4 szt po 75g każda
  • Ser biały 3 kostki po 200g
  • Pomarańcza do dekoracji 1 szt
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1.Galaretki wsypujemy do 4 miseczek, każdą osobno i zalewamy wrzącą wodą, 1 szklanka 250ml na każdą galaretkę. Mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia galaretek i zostawiamy do ostudzenia.
    2. Do blendera przelewamy galaretkę porzeczkową, dodajemy 200g sera, miksujemy i przelewamy do tortownicy.
    3. Tak samo postępujemy z galaretką agrestową, miksujemy ją w blenderze z serem i przelewamy na stężoną warstwę porzeczkową.
    4. Tak samo robimy trzecią warstwę z galaretką truskawkową i serem i przelewamy do tortownicy.

    5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową.
    Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.

  2. 5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową.
    Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń