Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, puszysty sernik na zimno, składający się z czterech warstw.Trzy warstwy powstały z połączenia sera i galaretki, na wierzchu znajduje się galaretka z owocami. Sernik o średnicy 25 cm.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10758
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3431
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10758
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3431
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
Składniki
1.Galaretki wsypujemy do 4 miseczek, każdą osobno i zalewamy wrzącą wodą, 1 szklanka 250ml na każdą galaretkę. Mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia galaretek i zostawiamy do ostudzenia. 2. Do blendera przelewamy galaretkę porzeczkową, dodajemy 200g sera, miksujemy i przelewamy do tortownicy. 3. Tak samo postępujemy z galaretką agrestową, miksujemy ją w blenderze z serem i przelewamy na stężoną warstwę porzeczkową. 4. Tak samo robimy trzecią warstwę z galaretką truskawkową i serem i przelewamy do tortownicy. 5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.
5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.