Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, puszysty sernik na zimno, składający się z czterech warstw.Trzy warstwy powstały z połączenia sera i galaretki, na wierzchu znajduje się galaretka z owocami. Sernik o średnicy 25 cm.
1.Galaretki wsypujemy do 4 miseczek, każdą osobno i zalewamy wrzącą wodą, 1 szklanka 250ml na każdą galaretkę. Mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia galaretek i zostawiamy do ostudzenia.
2. Do blendera przelewamy galaretkę porzeczkową, dodajemy 200g sera, miksujemy i przelewamy do tortownicy.
3. Tak samo postępujemy z galaretką agrestową, miksujemy ją w blenderze z serem i przelewamy na stężoną warstwę porzeczkową.
4. Tak samo robimy trzecią warstwę z galaretką truskawkową i serem i przelewamy do tortownicy.
5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową.
Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.
5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową.
Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.
Smaczny sernik na zimno z dodatkiem galaretek to moja propozycja na słodki do...
Odsłon: 555
Orzeźwiający serniczek na zimno w sam raz na gorące dni :)
Odsłon: 50962
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 62
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 326
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 159
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 192
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 62
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 326
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 159
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 192
Składniki
1.Galaretki wsypujemy do 4 miseczek, każdą osobno i zalewamy wrzącą wodą, 1 szklanka 250ml na każdą galaretkę. Mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia galaretek i zostawiamy do ostudzenia. 2. Do blendera przelewamy galaretkę porzeczkową, dodajemy 200g sera, miksujemy i przelewamy do tortownicy. 3. Tak samo postępujemy z galaretką agrestową, miksujemy ją w blenderze z serem i przelewamy na stężoną warstwę porzeczkową. 4. Tak samo robimy trzecią warstwę z galaretką truskawkową i serem i przelewamy do tortownicy. 5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.
5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z truskawkami
Desery
Gorące ciasto mleczne.
Desery
Orzeszki z kajmakiem
Desery
Tort z galaretek.
Ciasto z truskawkami
Proste ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką, które wychodzi miękkie i de...
Odsłon: 33
Gorące ciasto mleczne.
Łapcie przepis na proste, szybkie, puchate i wilgotne gorące ciasto mleczne,...
Odsłon: 225