Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki w przygotowaniu i bajecznie kolorowy sernik na zimno z jagodami i mango to pyszna opcja na deser.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Formę (u mnie 22 x 30 cm) wyłożyć biszkoptami. Jagody (jeśli są mrożone) odmrozić, przełożyć do miski i zmiksować blenderem. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody.
W dużej misce zmiksować ser z cukrem pudrem śmietaną oraz ekstraktem. Masę serową podzielić na dwie równe porcje. Do jednej dodać jagody i połączyć całość mikserem. Cienką strużką wlać połowę rozpuszczonej żelatyny cały czas miksując. Masę serowo-jagodową przelać na biszkopty i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Drugą porcję masy serowej połączyć z pure z mango i cienką strużką wlewać pozostałą żelatynę cały czas miksując. Masę serową z mango przelać na zastygniętą masę jagodową. Wstawić do lodówki do stężenia.
Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Na wierzchu sernika dać jagody oraz winogrona. Owoce zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.