Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser i truskawki to z reguły smaczne połączenie... tak też było i tym razem ;)
Ciastka pokruszyć lub zmiksować na miał. Następnie połączyć ze stopionym masłem. Dno okrągłej formy wyłożyć przygotowanym spodem i włożyć do lodówki. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a potem rozpuścić w kąpieli wodnej. Stale miksując wlać śmietankę, zmiksować, dodać żelatynę i połączyć. Gotową masę przelać na spód i ponownie ciasto schować do lodówki.
Truskawki umyć, zmiksować i połączyć z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć, a potem rozpuścić w kąpieli wodnej. Do truskawek przelać rozpuszczoną żelatynę i szybko zmiksować. Mus truskawkowy przelać na stężoną masę serową, wyrównać wierzch i schować ciasto do lodówki na całą noc.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietankę i połączyć. Wierzch ciasta ozdobić polewą czekoladową i świeżymi listkami mięty.
Smacznego!
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53573
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14144
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166530
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53573
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14144
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166530
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Składniki
Ciastka pokruszyć lub zmiksować na miał. Następnie połączyć ze stopionym masłem. Dno okrągłej formy wyłożyć przygotowanym spodem i włożyć do lodówki. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a potem rozpuścić w kąpieli wodnej. Stale miksując wlać śmietankę, zmiksować, dodać żelatynę i połączyć. Gotową masę przelać na spód i ponownie ciasto schować do lodówki.
Truskawki umyć, zmiksować i połączyć z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć, a potem rozpuścić w kąpieli wodnej. Do truskawek przelać rozpuszczoną żelatynę i szybko zmiksować. Mus truskawkowy przelać na stężoną masę serową, wyrównać wierzch i schować ciasto do lodówki na całą noc.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietankę i połączyć. Wierzch ciasta ozdobić polewą czekoladową i świeżymi listkami mięty. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 86
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 225