Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i łatwy do zrobienia sernik z serków homogenizowanych. Będzie fantastycznym prezentem na Dzień Matki lub dla ukochanej osoby.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić na bok do lekkiego stężenia. Mleko zagotować chwile przestudzić i w gorącym rozpuścić żelatynę. Następnie mleko odstawić do wystudzenia.
Tortownice ( moja o średnicy 25 cm) Wyłożyć folia spożywczą lub pergaminem. Na jej dnie ułożyć biszkopty. Cześć truskawek umyć i usunąć z nich szypułki. Każda truskawkę przekroić wzdłuż, na pół. Polówki truskawek ułożyć na biszkoptach, na brzegu formy. Przyklejając przepołowioną stronę do do brzegu formy. Patrz film.
W misce wymieszać serki z cukrem oraz przestudzonym mlekiem. Tak przygotowana masę wylać na biszkopty. Można robić to warstwami, każdą warstwę przeglądając plasterkami truskawek.
Wypełnioną formę włożyć do lodówki na kilkanaście minut. Kiedy masa serowa zacznie tężec, na jej wierzchu ułożyć resztę umytych truskawek i zalać je tężejącą galaretką. Sernik ponownie umieścić w lodówce, tym razem na minimum 3 godziny, a najlepiej na noc. Smacznego!