Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i łatwy do zrobienia sernik z serków homogenizowanych. Będzie fantastycznym prezentem na Dzień Matki lub dla ukochanej osoby.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić na bok do lekkiego stężenia.
Mleko zagotować chwile przestudzić i w gorącym rozpuścić żelatynę. Następnie mleko odstawić do wystudzenia.
Tortownice ( moja o średnicy 25 cm) Wyłożyć folia spożywczą lub pergaminem. Na jej dnie ułożyć biszkopty.
Cześć truskawek umyć i usunąć z nich szypułki. Każda truskawkę przekroić wzdłuż, na pół. Polówki truskawek ułożyć na biszkoptach, na brzegu formy. Przyklejając przepołowioną stronę do do brzegu formy. Patrz film.
W misce wymieszać serki z cukrem oraz przestudzonym mlekiem. Tak przygotowana masę wylać na biszkopty. Można robić to warstwami, każdą warstwę przeglądając plasterkami truskawek.
Wypełnioną formę włożyć do lodówki na kilkanaście minut. Kiedy masa serowa zacznie tężec, na jej wierzchu ułożyć resztę umytych truskawek i zalać je tężejącą galaretką.
Sernik ponownie umieścić w lodówce, tym razem na minimum 3 godziny, a najlepiej na noc.
Smacznego!
Wyjątkowo lekki i puszysty sernik w sam raz na poobiedni deser lub dodatek do...
Odsłon: 43640
Sernik z serków wiejskich z dynią i skórką pomarańczowa na kruchym cieście.
Odsłon: 1145
Sałatką z ogórków na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 71
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 153
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 39
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 58
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 149
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 134
Sałatką z ogórków na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 71
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 153
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 39
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 58
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 149
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 134
Składniki
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić na bok do lekkiego stężenia. Mleko zagotować chwile przestudzić i w gorącym rozpuścić żelatynę. Następnie mleko odstawić do wystudzenia.
Tortownice ( moja o średnicy 25 cm) Wyłożyć folia spożywczą lub pergaminem. Na jej dnie ułożyć biszkopty. Cześć truskawek umyć i usunąć z nich szypułki. Każda truskawkę przekroić wzdłuż, na pół. Polówki truskawek ułożyć na biszkoptach, na brzegu formy. Przyklejając przepołowioną stronę do do brzegu formy. Patrz film.
W misce wymieszać serki z cukrem oraz przestudzonym mlekiem. Tak przygotowana masę wylać na biszkopty. Można robić to warstwami, każdą warstwę przeglądając plasterkami truskawek.
Wypełnioną formę włożyć do lodówki na kilkanaście minut. Kiedy masa serowa zacznie tężec, na jej wierzchu ułożyć resztę umytych truskawek i zalać je tężejącą galaretką. Sernik ponownie umieścić w lodówce, tym razem na minimum 3 godziny, a najlepiej na noc. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Desery
Charlotte Royale
Desery
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Ciasto z masłem orzechowym
Ciasto, które sprawdza się w każdej sytuacji. Połączenie kruchego spodu z del...
Odsłon: 35
Ciasto Mleczna Kanapka
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 149