Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, zrównoważony, pyszny
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 783
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12612
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 783
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12612
Składniki
Okrągłą blachę o średnicy 25cm wykładamy folią aluminiową. Na spód układamy biszkopty. Na biszkoptach układamy część truskawek.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i lekko schładzamy. Ubijamy na sztywno śmietanę. Następnie cały czas ubijając dodajemy cukier puder oraz jogurt. Następnie cały czas ubijając/miksując dodajemy żelatynę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy biszkopty z truskawkami. Formę wkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przygotowujemy galaretkę. Po stężeniu masy na wierzchu układamy truskawki i zalewamy galaretką. Całość ponownie wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje.