Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, zrównoważony, pyszny
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Okrągłą blachę o średnicy 25cm wykładamy folią aluminiową. Na spód układamy biszkopty. Na biszkoptach układamy część truskawek.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i lekko schładzamy. Ubijamy na sztywno śmietanę. Następnie cały czas ubijając dodajemy cukier puder oraz jogurt. Następnie cały czas ubijając/miksując dodajemy żelatynę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy biszkopty z truskawkami. Formę wkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przygotowujemy galaretkę. Po stężeniu masy na wierzchu układamy truskawki i zalewamy galaretką. Całość ponownie wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje.