Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z truskawkami

Sernik na zimno z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 433

Dodano:

Odsłon: 20240

Aksamitny, zrównoważony, pyszny

Składniki

  • biszkopty
  • 0,5kg truskawek
  • 250ml śmietany 30%
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 700g Danio lub gęstego jogurtu waniliowego
  • galaretka poziomkowa lub truskawkowa
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Okrągłą blachę o średnicy 25cm wykładamy folią aluminiową. Na spód układamy biszkopty. Na biszkoptach układamy część truskawek.

  2. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i lekko schładzamy.
    Ubijamy na sztywno śmietanę. Następnie cały czas ubijając dodajemy cukier puder oraz jogurt. Następnie cały czas ubijając/miksując dodajemy żelatynę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy biszkopty z truskawkami. Formę wkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przygotowujemy galaretkę. Po stężeniu masy na wierzchu układamy truskawki i zalewamy galaretką. Całość ponownie wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń