Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik na zimno z truskawkową galaretką. Polecam przepis, proste wykonanie.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Herbatę zaparzamy i studzimy. Biszkopty nasączamy w herbacie i wykładamy na formę (25x25). 2 galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Do twarogu dodajemy serek mascarpone i serki waniliowe, miksujemy. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i delikatnie łączymy z twarogiem. Dodajemy tężejącą galaretkę. Mieszamy i wlewamy do formy. Wstawiamy do lodówki. 2galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Tężejącą wlewamy delikatnie na wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce aż galaretka stężeje całkowicie. Przechowujemy lodówce. Smacznego ;)