Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
serniki z oreo od dłuższego czasu oglądałam i oglądałam, wreszcie zrobiłam jest to jeden z lepszych serników jakie jadłam, mogę nawet napisać że połowę zjadłam sama; oczywiście nie na raz
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22928
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4377
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1138
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1295
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4332
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22928
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4377
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1138
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1295
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4332
Składniki
spód: Z ciastek usuwamy masę,kruszymy i mieszamy z roztopionym masłem. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wykładamy folią aluminiową. Masę ciasteczkową wysypujemy na spód i wyrównujemy, lekko ugniatając. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
masa serowa: Ser, śmietanę, ekstrakt i cukier zmiksować na gładką masę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Wlać ją do masy serowej, kiedy jest jeszcze ciepła i wymieszać dokładnie. Gotową masę wylać na ciasteczkowy spód. Zostawić w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. .
Przed podaniem posypać rozkruszonymi ciasteczkami, udekorować bitą śmietaną