Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik Jagódki
WYKONANIE SPODU:
Cukier z jajami i tłuszczem ucieramy mikserem, dokładamy proszek i mąkę. Wykładamy na spód blachy.
WYKONANIE MASY SEROWEJ:
Do miski wbijamy 4 żółtka, wsypujemy do nich cukier i
miksujemy mikserem, dolewając małymi porcjami ciepłe, lekko podgrzane mleko - do uzyskania puszystej masy. Następnie dokładamy miękkie masło naturalne i jeszcze przez chwile miksujemy. Kiedy żółtka z cukrem, mlekiem i masłem ładnie się połączą wsypujemy cukier wanilinowy, olejek zapachowy, budyń i dokładamy małymi porcjami twaróg, ciągle miksując na mniejszych obrotach.
Rodzynki zalewamy wrzącą wodą, po chwili odsączamy i przesypujemy
delikatnie mąką, po czym dokładamy do masy serowej. Na koniec białka z
4 jaj ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i dokładamy do masy serowej,
delikatnie mieszając łyżką.
Tak przygotowaną masę serową wylewamy na wcześniej przygotowany spód.
Pieczemy ok 45 minut w temp. ok 180 st. C na złoty kolor.
Na koniec można sernik polać czekoladą, lukrem, bądź ugotowanym
skondensowanym mlekiem z puszki (albo kupić już gotowe mleko w puszcze),
Na koniec możn posypać wiórkami kokosowymi, lub płatkami migdałów.
Wyśmienity sernik bez pieczenia. Bazę dla tego sernika stanowią popularne cia...
Odsłon: 1832
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 15039
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4700
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 69
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 37
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 15039
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4700
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 69
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 37
Składniki
WYKONANIE SPODU: Cukier z jajami i tłuszczem ucieramy mikserem, dokładamy proszek i mąkę. Wykładamy na spód blachy.
WYKONANIE MASY SEROWEJ: Do miski wbijamy 4 żółtka, wsypujemy do nich cukier i miksujemy mikserem, dolewając małymi porcjami ciepłe, lekko podgrzane mleko - do uzyskania puszystej masy. Następnie dokładamy miękkie masło naturalne i jeszcze przez chwile miksujemy. Kiedy żółtka z cukrem, mlekiem i masłem ładnie się połączą wsypujemy cukier wanilinowy, olejek zapachowy, budyń i dokładamy małymi porcjami twaróg, ciągle miksując na mniejszych obrotach. Rodzynki zalewamy wrzącą wodą, po chwili odsączamy i przesypujemy delikatnie mąką, po czym dokładamy do masy serowej. Na koniec białka z 4 jaj ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i dokładamy do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na wcześniej przygotowany spód.
Pieczemy ok 45 minut w temp. ok 180 st. C na złoty kolor. Na koniec można sernik polać czekoladą, lukrem, bądź ugotowanym skondensowanym mlekiem z puszki (albo kupić już gotowe mleko w puszcze), Na koniec możn posypać wiórkami kokosowymi, lub płatkami migdałów.
Przepisy Desery
Desery
Sernik truskawkowy na zimno
Desery
Lody o smaku borówka-malina.
Desery
Puszysty sernik na herbatnikach
Desery
Sernik jagodowy na zimno, na spodzie piernikowo – słonecznikowym
Sernik truskawkowy na zimno
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 21
Lody o smaku borówka-malina.
Domowe lody o smaku borówki-malina. Kolejna wersja pysznego deseru na bazie ś...
Odsłon: 22