Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy sernik pistacjowy. U nas obowiązkowo pojawi się na świątecznym stole Zapraszam na przepis
Mikser,łopatka silikonowa, miska,forma do pieczenia 30 cm.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21323
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25411
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21323
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25411
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 136
Składniki
Do pieczenia użyłam blaszki okrągłej 30 cm Spód Herbatniki zmielić na pył, masło rozpuścić. Łączymy składniki i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać spód a następnie blaszkę włożyć do lodówki.
Jajka -bialka oddzielić od żółtek. W dwóch osobnych naczyniach ubić na sztywno białka i śmietanę. W dużej misce miksuję żółtka z cukrem na jasną masę. Dodaje opakowanie budyniu,ubitą śmietanę i miksuję. Następnie dodaje na dwa razy ser,mąkę i dużą łyżkę kremu pistacjowego. Na sam koniec dodaje ubite białka. Na najniższym obrotach miksera łącze wszystko i masę przelewam do formy. Sernik piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni godzinę i 10 minut. Tyle potrzebował mój piekarnik. Po upieczeniu zostawiam sernik w zamkniętym piekarniki na 20 minut,po tym czasie uchylić delikatnie drzwiczki i zostawić na kolejne 20 minut. Wtedy sernik nie opadnie. Zimny sernik wkładam do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wierzch ciasta smaruje kremem pistacjowym i posypuję postaciami Jest naprawdę bardzo smaczny Gorąco polecam