Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy sernik pistacjowy. U nas obowiązkowo pojawi się na świątecznym stole Zapraszam na przepis
Mikser,łopatka silikonowa, miska,forma do pieczenia 30 cm.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418022
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418022
Składniki
Do pieczenia użyłam blaszki okrągłej 30 cm Spód Herbatniki zmielić na pył, masło rozpuścić. Łączymy składniki i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać spód a następnie blaszkę włożyć do lodówki.
Jajka -bialka oddzielić od żółtek. W dwóch osobnych naczyniach ubić na sztywno białka i śmietanę. W dużej misce miksuję żółtka z cukrem na jasną masę. Dodaje opakowanie budyniu,ubitą śmietanę i miksuję. Następnie dodaje na dwa razy ser,mąkę i dużą łyżkę kremu pistacjowego. Na sam koniec dodaje ubite białka. Na najniższym obrotach miksera łącze wszystko i masę przelewam do formy. Sernik piekę w rozgrzanym piekarniku grzałka góra dół temperatura 180 stopni godzinę i 10 minut. Tyle potrzebował mój piekarnik. Po upieczeniu zostawiam sernik w zamkniętym piekarniki na 20 minut,po tym czasie uchylić delikatnie drzwiczki i zostawić na kolejne 20 minut. Wtedy sernik nie opadnie. Zimny sernik wkładam do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wierzch ciasta smaruje kremem pistacjowym i posypuję postaciami Jest naprawdę bardzo smaczny Gorąco polecam