Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchny, smaczny sernik z dodatkiem bezy to praktycznie słodki deser dla każdego ;)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6535
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Na blat wysypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, miękką margarynę, żółtka, jajo, cukier i śmietanę i wyrobić ciasto. Żółtka i jajo ubić z cukrem i stopniowo dodawać ser. Następnie wlać olej, zmiksować. Następnie wlać połowę mleka, a w drugiej rozpuścić budyń i również przelać do masy serowej. Całość połączyć.
Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, spód i boki "wyłożyć" ciastem i przelać masę serową. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni i piec przez ok. 30-35 min. Białka ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać cukier stale miksując.
Na "podpieczone" ciasto przełożyć bezę i równo rozsmarować. Piec jeszcze przez ok. 20 min w temp. ok.170 stopni. Przed podaniem ostudzić. Smacznego!