Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik przepyszny!!! Powtarzam go co jakiś czas.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1662
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1662
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
spód: Tortownicę (22 cm) wysmarować masłem. Herbatniki rozdrobnić, dodać cynamon i masło, dokładnie wymieszać. Masą herbatnikową wyłożyć dno i mocno docisnąć. Wstawić na około 20 minut do lodówki.
Śmietanę ubić. Żelatynę wymieszać w wodzie aż się rozpuści, zostawić do ostudzenia Mikserem utrzeć ser z cukrem dodać mleko, dokładnie wymieszać
Masę serową podzielić na trzy części. Rozpuścić na parze białą czekoladę dodać do sera, dodać również 1/3 żelatyny i bitej śmietany. Dokładnie wymieszać. Wylać na spód herbatnikowy, schować do lodówki. Czynności te powtarzamy kolejno z mleczną i ciemną czekoladą.
Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc.