Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik kremówkowy na zimno z czekoladą
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165697
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165697
Składniki
Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Ciastka drobno kruszę. Wysypuję je na dno tortownicy. Masło roztapiam. Zalewam pokruszone ciastka. Mieszam i dociskam, tak, aby powstał zwarty, wyrównany spód. Wkładam do lodówki.
Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno z przesianym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaje utrwalacz. Miksuję. Wkładam do lodówki. Żelatynę zalewam ciepłą wodą i mieszam do uzyskania jednolitego roztworu. Czekoladę siekam na drobne, nieregularne kawałki. Żelatynę mieszam z łyżką serka homogenizowanego i ekstraktem. Wyjmuję kremówkę, dodaję serki i żelatynę. Miksuję do momentu uzyskania jednorodnej masy. Dodaję czekoladę. Mieszam szpatułą. Przekładam masę schłodzony kakaowy spód. Ozdabiam wiórkami czekolady i kwiatami.