Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik o oryginalnym wyglądzie zawsze urozmaici imprezkę!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7388
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7388
Składniki
Ciasto: Ze składników wyrabiamy ciasto na stolnicy. Dzielimy go na dwie równe części. Jedną z nich wykładamy na dno foremki a drugą wkładamy na 20 minut do lodówki. Ser: Ser należy zmielić dwa razy. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy stopniowo zmielony ser, pianę z białek i pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy. Wylewamy na ciasto. Ciasto z lodówki ścieramy na dużej tarce na ser. Pieczemy w formie 25/36 do godziny. Dekorujemy skórka pomarańczy.