Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik idealny, mocno wilgotny, puszysty, aksamitny, bez zbędnych dodatków.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 352
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 352
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku (białka odkładamy) a następnie po łyżce twarogu. Miksujemy. Kiedy masa jest jednolita dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy bakalie.
Białka ubijamy na sztywno. Za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki łączymy je z masą serową.
Tortownicę o średnicy 26cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę serową, wyrównujemy. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170º. Pieczemy ok 60 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia (po ok 20 minutach możemy lekko uchylić drzwiczki). Zimny sernik możemy polać polewą czekoladową lub lukrem