Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyprubowany i smaczny:) Galarteki według uznania, ale żeby były różnego koloru. Nie wiem właściwie dlaczego nazywa się "Sernikiem", ale zawsze tak było, więc tak podaję.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104545
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104545
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9063
Składniki
Posmarować masłem brytfannę (najlepiej okrągłą, a przynajmniej my takiej używamy) i wyłożyć na nią biszkopty tak, aby szczelnie ją zakrywały.
Pokropić je sokiem z brzoskwiń.
Rozrobić pierwszą galaretkę z serkiem i ostrożnie wylać to na biszkopty.
Kiedy będzie lekko tężeć, wylać na nią drugą, a potem zrobić to samo z trzecią (można użyć dowolnej ilości galaretek, ale optymalne są 3)
Jeśli ma się ochotę, można udekorować ciasto brzoskwiniami umieszczając je w galaretce zanim ta zdąży stężeć.
Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc), aby dobrze stężało.
Smacznego!!!